Українські абітурієнти матимуть змогу здати мультитест за кордоном: список країн

Читать на русском
Українські абітурієнти зможуть за кордоном скласти мультидисциплінарний національний тест для вступу до вишу. Пункти будуть у понад 20 країнах.
Фото Слово і діло

Українські абітурієнти зможуть за кордоном скласти мультидисциплінарний національний тест для вступу до вишу. Екзаменаційні центри будуть створені у понад 20 країнах.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у Telegram у п'ятницю, 20 травня.

В яких областях проводитимуть мультипредметний тест – у МОН затвердили списокМультипредметний тест проведуть у 20 областях та у Києві. Неможливо провести тестування у Донецькій, Луганській, Харківській, Херсонській областях та в Криму.

За його словами, він підписав наказ, який затверджує перелік закордонних пунктів для проведення МНТ.

«Протягом останніх місяців я разом із колегами активно проводив переговори з міністерствами освіти, представниками неурядових освітніх організацій європейських країн, а також із посольствами України для створення можливостей провести НМТ за кордоном. Наразі підтверджено домовленості з багатьма європейськими колегами та партнерами, а отже, українці, які вимушено залишили свою батьківщину через війну, зможуть здати тестування та вступити до бажаних вищих навчальних закладів України», – повідомив Шкарлет.

Тимчасові екзаменаційні центри будуть створені у 39 містах таких країн: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія та Швеція.

Як відомо, абітурієнти не зможуть скласти мультипредметний тест у чотирьох областях України: Донецькій, Луганській, Харківській та Херсонській, а також АР Крим.

Нагадаємо, з 20 травня розпочалася реєстрація для участі в основній сесії мультипредметного тесту. Вона триватиме до 7 червня.

Детально графік проведення мультипредметного тесту можна переглянути в календарі. Тест проходитиме у три сесії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: