Стало відомо, скільки українських журналістів загинули за час війни

Читать на русском
За час повномасштабної війни загинули 32 українські журналісти, з них 8 безпосередньо при виконанні професійних обов'язків.

Внаслідок повномасштабної російської агресії загинули 32 українські журналісти.

Такі дані наводять Інститут масової інформації, а також міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Кримінальні правопорушення проти журналістів: скільки фіксують в УкраїніУ 2021 році проти журналістів зафіксували вже 126 порушень, зокрема 17 випадків завдання тілесних ушкоджень. Як було в попередні роки – на інфографіці.

В ІМІ уточнили, що 8 журналістів загинули безпосередньо під час виконання професійної діяльності, 24 загинули як учасники бойових дій або внаслідок російських обстрілів або тортур, не під час виконання обов'язків.

«Цього року День журналіста має особливий присмак гіркоти. 4й місяць повномасштабної війни – і ми втратили 32 журналісти… За 8 років війни ми втратили ще більше. Вічна пам’ять нашим борцям передової інформаційного фронту. Всі журналісти сьогодні, які працюють 24/7 – ви герої. Ми ведемо гібридну війну, першу таку масштабну в історії світу, і ваша роль сьогодні неоціненна. Як і ваша відповідальність, ваша відданість справі, завзятість та сміливість», – заявив Ткаченко.

Зазначимо, цього року всі українські журналісти та співробітники ЗМІ були представлені до колективної Пулітцерівської премії.

Нагадаємо, Україна втратила дев'ять позицій та опустилася з 97 на 106 місце у Світовому індексі свободи преси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: