Під Маріуполем російські окупанти закатували 78-річного журналіста Євгена Баля

Читать на русском
Баль був капітаном 1 рангу радянського військово-морського флоту у відставці, офіцером-підводником. Його перу належать книги про початок війни на Донбасі, про події 2014 року
Євген БальФото НСЖУ

Під Маріуполем через тортури з боку російських окупантів помер колишній офіцер-підводник, 78-річний журналіст, письменник, волонтер, член Національної спілки журналістів України та Національної Спілки письменників України Євген Баль.

Про це сказано 8 квітня в повідомленні Національної спілки журналістів України в Telegram.

Повідомляється, що Баль жив у населеному пункті Мелекіно біля Маріуполя. 18 березня його схопили окупаційні війська.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

«Приводом для затримання нібито стали «компрометуючі» фото разом з українськими військовими. Окупанти перевернули догори дном будинок, а самого господаря забрали «на підвал». Через три дні його, жорстоко побитого, відпустили... 2 квітня він пішов з життя. Його смерть стала наслідком тортур, яким піддали журналіста-ветерана російські окупанти» - сказано в повідомленні.

Баль був капітаном 1 рангу радянського військово-морського флоту у відставці, офіцером-підводником. Його перу належать книги про початок війни на Донбасі, про події 2014 року. Баль часто зустрічався з українськими морськими піхотинцями, з бійцями полку «Азов», морськими прикордонниками та військовослужбовцями інших підрозділів, які обороняли Україну від росіян та їхніх поплічників ще у 2014 році. А сам Баль у 2014 році серед інших жителів Мелекіно не дозволив підняти над населеним пунктом російський прапор.

«Національна спілка журналістів України (НСЖУ) висловлює співчуття з приводу смерті нашого колеги Євгена Баля і звертає увагу на те, що росія цілеспрямовано переслідує українських журналістів на тимчасово захоплених територіях рф. Незаконний арешт і побиття, наслідком яких стала смерть нашого 78-річного колеги, - це ще один військовий злочин окупантів, за який має настати невідворотне і суворе покарання» - зазначили в НСЖУ.

Нагадаємо, у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російські війська, ймовірно, завершать захоплення Маріуполя найближчими днями.

У британській розвідці теж стверджують, що Маріуполь практично напевно є ключовою метою в російських військових планах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: