Під обстрілами окупантів загинув відомий український журналіст Олександр Махов

Читать на русском
Про загибель Махова повідомили телеканал Україна 24 і головред каналу іномовлення UATV Олексій Мацука. Саме для цих телеканалів військкор упродовж багатьох років висвітлював події на передовій.
Facebook/Oleksandr Makhov

Військовослужбовець Збройних сил України Олександр Махов загинув під ворожим обстрілом 4 травня. Він працював військовим кореспондентом телеканалу «Дом».

Про це повідомляє Telegram-канал «Мацука сообщает».

Як зазначається, про загибель Махова повідомили телеканал «Україна 24» і головред каналу іномовлення UATV Олексій Мацука. Саме для цих телеканалів військкор упродовж багатьох років висвітлював події на передовій.

«Він наш герой, «військкор Махов», як він сам себе називав при перших зустрічах, а ми до 24 лютого 2022 року всією редакцією намагалися відмовити його від занять саме військовою журналістикою та переключитися на документальну публіцистику. Але суть характеру Сашка проявилася в перші ж дні війни – він, як завжди, чітко, зібрано і по-армійськи витримано повідомив редакції, що йде на фронт», – розповів Мацука.

Рейтинг свободи преси: яке місце посідала Україна в 2002-2020 рокахМісце України в рейтингу свободи преси від Репортерів без кордонів за останні 19 років – на інфографіці.

Після початку повномасштабної агресії росії Махов пішов на фронт.

«Буду битися і вбивати – скільки матиму сил», – написав тоді журналіст у Facebook.

При цьому, пізніше про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні.

«Сьогодні загинув відомий журналіст Олександр Махов. На Харківщині, у боях під Ізюмом. Йому було 36 років. Мої щирі співчуття близьким, друзям. Нехай його син Владислав знає: росія відповість за цю смерть. Ми обовʼязково здобудемо для України перемогу. Впевнений, це було мрією Олександра. Ми її реалізуємо. Вічна пам'ять йому й усім нашим героям, які віддали життя за Україну!», - сказав український лідер.

Нагадаємо, що стала відома кількість вбитих українських та іноземних журналістів з початку вторгнення рф.

У МЗС нагадали, що нещодавно жертвою збройної агресії росії стала журналістка «Радіо Свобода» Віра Гирич. Вона була вбита в будинку у центрі Києва, куди потрапила російська ракета.

Також нагадаємо, що за рік Україна втратила дев'ять позицій у світовому індексі свободи преси.

На інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, яке місце у рейтингу свободи преси Україна посідала у 2012-2021 роках, а також хто був лідером та аутсайдером у рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: