Шість годин у черзі за їжею: радник мера Маріуполя розповів про ситуацію в місті

Читать на русском

У Маріуполі жителі по шість годин стоять на спеці у черзі за їжею. Але за день видають лише до 400 продуктових наборів, а в черзі стоять до двох тисяч людей.
Ілюстративне фото

В окупованому росією Маріуполі жителі щодня стоять по шість годин у черзі за гуманітарною допомогою, по суті, за їжею. При цьому у черзі до двох тисяч людей, а на день видають лише до 400 наборів.

Про це розповів радник мера міста Петро Андрющенко.

«Щоденна черга за гуманітаркою (фактично за їжею) в колишньому ТЦ Метро сягає від 1,5 до 2 тисяч людей. В день видають до 400 наборів. На спеці під сонцем люди стоять в черзі по 6 часів даремно. Питної води немає, взяти її на території «гуманітарного штабу» немає де. Тіні для укриття немає. Кожен час останніми днями до 10 людей вивозять до лікарні через запаморочення. Сморід від моргу, влаштованого за 200 метрів посилюється щодня», – розповів Андрющенко.

Він також опублікував фото, як виглядає російська гуманітарка: у пакеті кілька пачок локшини швидкого приготування, каша, крупи, сік та консерва.

Нагадаємо, питну воду до Маріуполя привозять раз на два дні. Щоб її отримати мешканцям, необхідно записуватися в чергу.

Інші новини з окупованого міста такі ж сумні. Росіяни закрили Маріуполь на карантин, оскільки там розпочалася перша фаза епідемії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: