У Маріуполі окупанти хочуть знести пошкоджені будинки, людей примусово виселяють – мерія

Читать на русском
Окупаційна влада готується зносити більшість пошкоджених нию ж будівель у Маріуполі. Деяких людей виселяють прямо на вулицю.
фото ЕРА

Окупаційна влада готується зносити більшість пошкоджених ними ж будівель у Маріуполі. Незалежно від стану квартир, окупанти мають намір виселяти мешканців буквально на вулицю.

Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко у Telegram у середу, 1 червня.

Маріуполю влітку загрожують епідемії дизентерії та чуми – мерЖителям окупованого Маріуполя із приходом тепла загрожують епідемії інфекційних захворювань – дизентерії, чуми.

«Окупаційна влада Донецької області розпочала оцінку рівня пошкоджень на підставі нещодавно прийнятого порядку ватажком Пушиліним. Окупанти готуються зносити більшість будівель, які постраждали від їхніх обстрілів», – написав він.

За даними Андрющенка, мобільні бригади з МНС росії та військові протягом двох днів обходять уцілілі квартири, де живуть люди, і попереджають їх, що з початком знесення будівель буде проведено переселення.

«Людей похилого віку планують компактно розселити у приміщенні гуртожитків на просп. Будівельників, а в їхні квартири будуть заселені люди, задіяні на роботах у порту, на заводі Ілліча та розборі завалів. Дають два тижні на пошуки житла, якщо немає згоди на переселення», – уточнив Андрющенко.

При цьому він зазначив, що власників будівель, які планують знести, «незалежно від стану квартир виселяють буквально на вулицю».

«На питання, де жити, відповідають, що це не справа окупаційної влади. Таким чином, окупанти втілюють одночасно два сценарії – примус до депортації до росії та примус до роботи людей працездатного віку», – додав радник мера Маріуполя.

Нагадаємо, у Маріуполі окупанти брешуть про нібито взяття ними міста без руйнувань. Крім того, росія вкрала з Маріуполя тисячі тонн металу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: