У Маріуполі розпочалася перша фаза епідемії – мерія

Читать на русском
У Маріуполі може бути холера, дизентерія чи інша вірусна інфекція, що вражає шлунковий тракт.
фото t.me/andriyshTime

Росіяни закрили Маріуполь на карантин – у місті почалася перша фаза епідемії.

Про це заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі телемарафону.

«Все те, що потрапляє в акваторію моря, все те, що потрапляє не лише в акваторію моря, а всі джерела, звідки береться вода через дренаж, ми ж розуміємо – неглибокі могили дають відповідні результати, гниття сміття на вулицях – все це потрапляє у воду, у море, у джерела питної води та ризик епідемії не просто загрозливий, а він уже такого рівня, що в принципі ми фіксуємо поодинокі випадки, наскільки ми можемо фіксувати, що дозволяють говорити, що епідемія в принципі почалася», - заявив радник мера.

За його словами, у місті зростає рівень смертності.

«Все це говорить про те, що фактично Маріуполь уже потрапив у першу фазу епідемії. І частково це підтверджують, бо наші джерела влади підтверджують, що фактично місто закривають на карантин. Зараз це легший варіант карантину, бюрократичніший. Але я думаю, що і там уже розуміють, що епідемія пішла», - наголосив Андрющенко.

У Маріуполі може бути холера, дизентерія чи інша вірусна інфекція, що вражає шлунковий тракт.

«Найстрашніше, що навіть така ніби банальна річ як дизентерія в нинішніх умовах непрацюючої медичної системи, відсутність ліків, відсутність лабораторій, відсутність всього того, до чого ми звикли, відсутність вакцин у Маріуполі, навіть така штука як епідемія дизентерії може призвести до десятків тисячі загиблих. Тут навіть і холери не слід очікувати. А якщо холера - то взагалі наслідки дуже складно прорахувати», - підсумував чиновник.

Нагадаємо, у Маріуполі по питну воду жителям потрібно записуватися в чергу за два дні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: