На Луганщині через повномасштабне вторгнення рф зупинились понад 3,4 тис. підприємств

Читать на русском
Станом на 28 травня, на Луганщині через російське масштабне вторгнення зупинились 3 408 підприємств, у тому числі 479 – промислових.
Сергій Гайдай

Станом на 28 травня, на Луганщині через російське масштабне вторгнення зупинились 3 408 підприємств, у тому числі 479 – промислових.

Про це повідомила Луганська обласна військова адміністрація.

«Через російське вторгнення на Луганщині зупинились 3 408 підприємств, у тому числі 479 – промислових. Збитки становлять понад 3 мільярди гривень», – йдеться в повідомленні.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай закликав підприємців користуватися пільговим кредитуванням від держави та відновлювати бізнес на безпечних територіях. Наразі в Україні триває державна програма з релокації виробництв. Підприємства, які розташовані у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні потужностей на захід України.

«Держава робить все можливе, аби допомогти бізнесу Луганщини відновитись. Десятки підприємств скористалися програмою релокації і вже перемістили потужності до інших регіонів. Зберегли трудові колективи та набирають людей ще», – додав Гайдай.

Нагадаємо, державне підприємство «Артемсіль», що знаходиться у місті Соледар Донецької області, припинило роботу. Проте наголошують, що дефіциту солі в Україні не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: