До 24 лютого ЗСУ сподівалися, що рф почне наступ з Донбасу – командувач ОТУ «Північ»

Читать на русском
Українські війська до останнього сподівалися, що росія піде в наступ через Донбас, однак були готові й до інших ударів.
armyinform.com.ua

Українські війська до останнього сподівалися, що росія піде в наступ через Донбас, однак були готові й до інших ударів.

Про це заявив бригадний генерал, командир ОТУ «Північ» Дмитро Красильников.

Українські захисники вважали, що росія може почати штурм зі східних областей, залучаючи підрозділи бойовиків «ЛДНР», добровольців та найманців при підтримці РСЗВ дальньої дії та авіації.

«Ми все ж таки думали і, можна сказати, сподівалися, що противник розпочне свої активні бойові дії з окупованої території частини Луганської і Донецької областей. До кінця ми вірили, що наш ворог до широкомасштабної агресії по всіх фронтах, всіх лініях не зайде. Ми сподівалися на краще, але готувалися до найгіршого», – розповів Красильников.

Тактична авіація: британська розвідка назвала ключовий фактор успіхів окупантів на ДонбасіРосія змогла збільшити використання тактичної авіації для підтримки свого повзучого просування, поєднуючи авіаудари та масований артилерійський вогонь, вважають у розвідці.

Водночас він запевнив, що українські військові були готові й до ударів по інших напрямках.

«Перший удар, який прийшовся по районах відведення виявився невдалим для противника і ми зберегли основну нашу бойову могутність. Це дозволило нам завдати в ході подальших дій серйозних втрат противнику», – додав генерал.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого 3620 населених пунктів України потрапили під російську окупацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: