Макрон не виключив, що незабаром відвідає Україну

Читать на русском
3 червня журналісти нагадали Макрону, що багато президентів країн Європи вже відвідали Київ. Макрон у відповідь не виключив свого візиту в Україну
Еммануель МакронGetty Images

Президент Франції Еммануель Макрон найближчим часом може відвідати Київ. Сам президент не виключає такої можливості.

Про це повідомляє французьке видання Le Figaro.

Так, Макрон заявив про свій можливий візит 3 червня, під час спілкування з журналістами. Коли президент Франції заявив про те, що російський президент володимир путін зробив масштабну помилку, яка відіб'ється не тільки на ньому, але і на історії, і на безпосередньо росії, журналісти нагадали Макрону, що багато президентів країн Європи вже відвідали Київ. Макрон у відповідь не виключив свого швидкого візиту в Україну, проте сказав, що цей варіант ще вивчається.

«Сьогодні я нічого не виключаю. Ми хочемо збільшити фінансову і військову підтримку України. І, нарешті, зробити все, щоб вивезти з України зерно» - додав він.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна в понеділок, 30 травня, вперше прибула до Києва. У Києві вона зустрілася з президентом Володимиром Зеленським.

Також раніше з ініціативи німецького канцлера Олафа Шольца і президента Франції Еммануеля Макрона в суботу, 28 травня, відбулася телефонна розмова з президентом країни-агресора володимиром путіним, що тривала 80 хвилин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: