Голова МЗС Франції прибула до України

Читать на русском
Міністр закордонних справ Франції Катрін Колона у понеділок, 30 травня, вперше прибула до Києва.
twitter.com/MinColonna

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колона у понеділок, 30 травня, вперше прибула до Києва. Очікується, що вона зустрінеться із президентом України Володимиром Зеленським.

Про це міністр повідомила у Twitter.

У позиції Франції щодо України «зради» немає — КулебаМіністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував заяву Франції щодо членства України в ЄС.

«Щойно прибула в Україну, щоб висловити підтримку Франції українському народові», - написала вона.

«Міністр європейських та закордонних справ Катрін Колона сьогодні здійснює свою першу поїздку в Україну, до Києва. Цією поїздкою міністр хоче продемонструвати солідарність Франції з українським народом та її повну рішучість посилити підтримку України перед російською агресією як у гуманітарному та фінансовому плані, так і у постачанні оборонного обладнання», - додали в МЗС Франції.

Під час візиту Колонна планує відвідати Бучу, а також передасть українській владі обладнання цивільної безпеки (пожежні автомобілі та машини швидкої допомоги).

Крім того, глава МЗС Франції зустрінеться з українським колегою Дмитром Кулебою, щоб обговорити підтримку України у всіх сферах та, зокрема, блокування експорту зернових та олійних культур. Також відбудеться зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон підтвердив готовність Франції надати гарантії безпеки для України.

У Франції також заявили, що Україна стане членом ЄС за 15-20 років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: