У МЗС назвали дві головні проблеми з постачанням зброї Україні

Читать на русском
Ситуація з постачанням зброї Україні під час війни з росією останнім часом значно покращилася, але ще залишається дві великі проблеми.

Ситуація з постачанням зброї Україні під час війни з росією останнім часом значно покращилася, але ще залишається дві великі проблеми.

Про це заявив український міністр Дмитро Кулеба під час зустрічі очільників МЗС G7 у Німеччині.

Закон про ленд-ліз для України підписано: реакція соцмережРеакція соцмереж на підписання Джо Байденом закону про ленд-ліз для України. Завдяки закону військова допомога надходитиме Україні швидше.

«Ситуація з постачанням зброї значно покращилася, постачання гаубиць з США та деяких європейських країн дуже допомагають», - сказав голова МЗС.

При цьому Кулеба назвав дві великі проблеми у постачанні зброї Україні, які ще треба вирішити. За його словами, перша – це постачання реактивних систем залпового вогню MLRS. Міністр додав, що ведуться переговори з представниками G7 щодо можливості виділення українським військових цих систем.

«Друга прогалина, яку треба заповнити – авіація. Це стало гучною історією протягом останніх 2,5 місяця, і питання залишається невирішеним. Але, на відміну від питання з MLRS, я не бачу негайного вирішення цієї проблеми», - уточнив Кулеба.

Раніше у МЗС ФРН уточнили, коли Україна отримає зенітні установки Gepard.

Також нагадаємо, ЄС схвалив виділення чергового траншу для України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: