Данілов розповів, чому ППО іноді не перехоплює російські ракети

Читать на русском
Російські окупанти завдають ракетних ударів по населених пунктах по всій території України, і вся країна потребує захисту
Ілюстративне фотоAnton STR

Українська протиповітряна оборона перехоплює не всі ракети, які запускають російські окупанти. Однак це не означає, що в України слабка ППО - це означає тільки, що у рашистів дуже багато ракет.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов 31 травня, повідомляє Укрінформ.

«Українська протиповітряна оборона не слабка. Однак ППО просто не встигає за кількістю ракет, яку запускають окупанти» - сказав він.

Російські війська випустили по Україні ракет на 7,5 мільярда доларів – ForbesТаким чином, загальна сума витрат на ракетні удари по Україні вже перевищує розмір річного місцевого бюджету в 82 суб'єктах росії з 85 наявних

Данілов зазначив, що російські окупанти завдають ракетних ударів по населених пунктах по всій території України, і вся країна потребує захисту. Звичайно, ППО могла бути значно краще, але над цим треба було працювати з моменту здобуття незалежності, а не гарячково намагатися щось робити під час війни.

«Говорити, що у нас що-небудь слабке, це самих себе ображати. У нас таке, яке є. Чи повинно воно бути краще? Звичайно, повинно було бути. Але для цього потрібно було 30 років державу будувати разом усім, брати участь у цьому» - резюмував він.

Нагадаємо, вночі та вранці 30 травня російські війська завдали два ракетні удари по Одеській області, знову було влучення по вже непрацюючому мосту через Дністровський лиман.

31 травня рашисти застосували оперативно-тактичний ракетний комплекс «Іскандер» для обстрілу житлових кварталів Слов'янська Донецької області.

Російські окупанти продовжують тероризувати Україну ракетними обстрілами. Вони підтримують досить високу інтенсивність ракетних ударів по країні, запускаючи в середньому 10-14 ракет на добу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: