Стало відомо, скільки зараз у Чорному морі кораблів рф з крилатими ракетами

Читать на русском
В акваторії Чорного моря на сьогоднішній день знаходиться один російський корабель-носій крилатих ракет Калібр.
Мінобороны рф / Facebook

В акваторії Чорного моря на сьогоднішній день знаходиться один російський корабель-носій крилатих ракет «Калібр» із можливим сумарним залпом до 8 ракет.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передає Інтерфакс-Україна.

Російська армія шукає нові рубежі для запуску ракет по Україні – ГенштабВійська росії шукають нові рубежі для запуску ракет по території України - відомо, що ворог може вести обстріл із північної частини окупованого Криму.

«Станом на сьогоднішній день у готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходиться один корабель-носій крилатих ракет морського базування типу «Калібр». Можливий сумарний залп – до 8 ракет», – сказав Мотузяник.

При цьому він зазначив, що російські військові суди маневрують, можуть відходити, ротувати, повертатися.

«Очевидно, зараз вони зосередилися на тому, щоб застосовувати територією України не крилаті ракети морського базування, а намагаються бити з дальньої авіації, з бомбардувальників. Як я вже казав, це старі ракети радянського виробництва типу X, якими вони можуть вражати території без заходу до повітряного простору України», - пояснив Мотузяник.

Нагадаємо, в Одесі повідомляли, що загроза ракетних ударів з моря залишається ще дуже високою.

У Міноборони також назвали першочергові цілі рф на фронті на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: