Генштаб назвав число ракет, які росія щодня запускає по Україні

Читать на русском
Кожна ракета, яку російські окупанти запускають по Україні, в середньому несе від 400 до 600 кілограм тротилу
Ілюстративне фотоtsn.ua

Російські окупанти продовжують тероризувати Україну ракетними обстрілами. Вони підтримують досить високу інтенсивність ракетних ударів по країні, запускаючи в середньому 10-14 ракет на добу.

Про це написав Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у своєму Telegram.

Як путін міг би застосувати тактичну ядерну зброю: названі три сценаріїЗастосування тактичної ядерної зброї путіним не здається чимось нереальним. Видання Politico назвало три сценарії, як це може бути.

«Агресор продовжує завдання ракетних ударів високоточної зброї в глибині нашої території. Ми знищили флагманський крейсер «Москва», завдали поразки ще трьом потужним кораблям, які складають основу Чорноморського флоту рф. Але росіяни підтримують високу інтенсивність ракетних обстрілів, в середньому 10-14 балістичних і крилатих ракет на добу» - написав він.

Залужний зазначив, що кожна ракета окупантів несе від 400 до 600 кілограмів тротилу. Такі ракетні удари - загроза не тільки Україні, а й країнам-членам НАТО. У зв'язку з цим Залужний наголосив на важливості посилення протиракетної оборони в Україні.

Нагадаємо, в Міноборони України раніше повідомляли, що у росії більше немає переваги в повітрі у війні проти України, але ймовірність ракетних ударів зберігається.

В оборонпромі окупантів виникли проблеми з поповненням запасів високоточних ракет. Через що Москві доводиться транспортувати їх в Україну за іншими стратегічними напрямками. За час повномасштабної та відкритої війни проти України росія випустила по українській території ракет різних типів на загальну суму в 7,5 мільярда доларів США.

Оперативно поповнити ці запаси в агресора можливості немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: