Західні санкції торкнулися 86% російських компаній

Читать на русском
Понад 86 відсотків російських компаній відчули вплив західних санкцій. Найзначніша проблема бізнесу – спад попиту.

Робота понад 86% компаній у росії зачеплена запровадженими після вторгнення в Україну західними санкціями.

Про це повідомляє російський «Інтерфакс» з посиланням на «Моніторинг поточного стану бізнесу».

«86,8% опитаних підприємців зачеплені дією санкцій, 77,4%, за їхніми словами, до санкцій адаптувалися чи сподіваються це зробити, а ось 11,7% цього зробити не зуміли, і зупиняють бізнес – повністю чи частково», – йдеться у доповіді.

Занепад росії розпочався ще до її повномасштабного вторгнення в Україну – економістЕкономіст Дарон Асемоглу вважає, що занепад росії розпочався ще до вторгнення в Україну. На його думку, рф сьогодні вступає в нову фазу занепаду, який буде небезпечний і для її народу, і для світу.

За даними моніторингу, більшість опитаних компаній (67,1%) зазнають результатів економічного спаду: 29,4% повідомили про зниження виручки, 24,9% підприємців охарактеризували свій стан як серйозний спад, а 7,1% – як кризу.

Ще 5,7% заявили, що закрили свій бізнес чи мають намір зробити це найближчим часом. Стабільний бізнес лише у 10,4% опитаних російських підприємців.

«Найзначніша проблема – спад попиту (62,2% відповідей), далі йдуть дефіцит оборотних коштів та касові розриви, розрив ланцюжків поставок та складності доставки з імпорту», – йдеться у доповіді.

Нагадаємо, як писало агентство Bloomberg, економіка росії в першому кварталі сповільнилася більше, ніж очікувалося, оскільки почав проявлятися початковий ефект санкцій.

За словами російського експерта, в економіці росії почався катастрофічний спад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: