МВФ прогнозує, що росія вилетить із шістки найбільших економік світу

Читать на русском
Росія в найближчі два роки втратить місце у шістці найбільших економік світу, її витіснить Індонезія.

Росія до 2024 року втратить місце у шістці найбільших економік світу за паритетом купівельної спроможності. Її витіснить Індонезія.

Це випливає із прогнозу Міжнародного валютного фонду, передає російське видання РБК.

За найкращих сценаріїв на повернення РФ до рівня споживання 2021 року підуть десятиліття – економістПрофесор Чиказького університету і Вищої школи економіки РФ Сонін вважає, що Росія потребуватиме 20-30 років на відновлення попереднього рівня життя.

За підсумками 2021 року росія займала позицію шостої за величиною економіки світу, поступаючись Китаю, США, Індії, Японії та Німеччині.

Але за прогнозом МВФ, у 2024 році частка російського ВВП у загальносвітовому скоротиться до 2,52%, а частка Індонезії зросте до 2,61%.

За базовим сценарієм МВФ, в 2022 році російська економіка скоротиться на 8,5%, в 2023-му — ще на 2,3%, а торговельні та фінансові санкції, а також нафтогазове ембарго, запроваджене після вторгнення в Україну, сильно вплинуть на неї.

Нагадаємо, у Світовому банку також прогнозують, що російська економіка зазнає сильних збитків через війну в Україні. За прогнозом їхніх аналітиків, російський ВВП через санкції у 2022 році впаде на 11,2%, а інвестиції в країну скоротяться мінімум на 17%.

Раніше видання Bloomberg з посиланням на джерела писало, що серед російських високопосадовців зростають сумніви, чи правильним було рішення путіна розпочати війну. Такі настрої з'явилися, зокрема, через згубний вплив санкцій на економіку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: