«Членство в ЄС через 15-20 років»: у МЗС України відповіли на прогнози Франції

Читать на русском
У МЗС України заявили, що Україна розраховує у червні отримати статус кандидата на членство у ЄС. А сам шлях до членства може бути не таким довгим, як кажуть у Франції.

Шлях України до Європейського союзу не буде таким довгим, якщо Франція та інші країни виявлять лідерство у цьому питанні. Статус кандидата на членство Україна розраховує отримати у червні.

Про це йдеться у коментарі спікера Міністерства закордонних справ Олега Ніколенка, повідомляє «Європейська правда».

Раніше міністр Франції у європейських справах Клеман Бон сказав, що вступ України до ЄС може зайняти щонайменше від 15 до 20 років і якось прискорювати цей процес немає необхідності.

Україні не потрібні сурогати статусу кандидата в Євросоюз – КулебаКулеба заявив, що невизначеність щодо європейської перспективи України має припинитися. Це тільки надихнуло путіна.

«Війна росії проти України засвідчила необхідність переосмислення майбутнього Європи. Підходи, якими донині керувалися європейські політики, не змогли убезпечити Європейський континент від нової агресії. Розмови про альтернативи, які можуть замінити повноцінну інтеграцію України в ЄС – зміна форми, але не змісту. Цей шлях не зробить європейську спільноту сильнішою та більш процвітаючою», – йдеться у заяві Ніколенко.

Україна, як і раніше, сподівається отримати статус кандидата в члени ЄС вже в червні.

«Нині Україна – єдине місце в Європі, де люди захищають європейські цінності ціною власних життів. Кандидатство стане важливим сигналом для українців, що Європа цінує та поважає їхні зусилля», – сказав речник.

За його словами, шлях України до ЄС не буде таким довгим, якщо Франція виявить лідерство у цьому процесі: «Надання статусу кандидата в члени ЄС не означає негайного членства. Це – процес, який потрібно пройти. І ми впевнені, що ми пройдемо цей шлях швидше, якщо Франція та інші впливові європейські країни продемонструють лідерство».

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що якщо Україна не отримає статус кандидата на членство в ЄС, значить Європа намагається нас обдурити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: