Огидна маніпуляція: у МЗС Франції прокоментували антисемітські вислови лаврова

Читать на русском
Франція з огидою ставиться до спроби лаврова в черговий раз спотворити історію і продовжить боротьбу проти російської дезінформації
Жан Ів Ле ДріанEPA - European Pressphoto Agency

Висловлювання міністра закордонних справ росії сергія лаврова щодо звірств нацизму під час Другої світової війни - що нібито в них винні євреї, і що євреї є найбільшими антисемітами - огидні та є огидною спробою спотворення історії.

Про це написав міністр закордонних справ Франції Жан Ів Ле Дріан у своєму Twitter.

«Історична маніпуляція пана лаврова і його міністерства з приводу звірств Другої світової війни просто огидна. Я засуджую цю неприйнятну і мерзенну риторику. Ми продовжимо боротися з російською дезінформацією про війну в Україні» - сказав він.

Нагадаємо, лавров в інтерв'ю телекомпанії Mediaset заявив, що «у Гітлера була єврейська кров» і сказав, що «найпалкіші антисеміти, як правило, євреї». Його слова викликали сильне обурення в Ізраїлі, де від лаврова зажадали вибачень, а також в МЗС України.

У відповідь російський МЗС звинуватив уряд Ізраїлю у підтримці міфічних «українських неонацистів», після чого Ізраїль почав схилятися на бік України, хоча раніше намагався тримати нейтралітет.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: