У Франції заявили, що Україна стане членом ЄС через 15-20 років

Читать на русском
Україна повинна погодитися увійти в так зване європейське політичне співтовариство, ідею якого наполегливо просуває президент Франції Макрон
Клеман БонReuters

У Франції вважають, що вступ України до Європейського Союзу може зайняти щонайменше від 15 до 20 років і якось прискорювати цей процес нема потреби.

Про це повідомляє французьке видання Le Figaro з посиланням на французького міністра з європейських справ Клемана Бона.

«Ви повинні бути чесними. Якщо ми говоримо, що Україна вступить в ЄС через 6 місяців, 1 рік або 2 роки, ми брешемо. Це неправда. Це, напевно, 15 або 20 років, це дуже довго» - заявив він.

На думку Бона, Україна повинна погодитися увійти в так зване «європейське політичне співтовариство», ідею якого наполегливо просуває президент Франції Макрон.

Тільки гроші та багнети. Колонка Леоніда ШвецяУсі, хто бореться з путіним та його режимом, усі, хто виступає на боці України, мають не вимагати припинення війни, а вступати у війну, у будь-яких можливих формах, щоб завдати путінській росії розгромної поразки.

«Я не хочу, щоб українцям продавали ілюзії та брехню. Якщо ми скажемо українцям: «Ласкаво просимо в ЄС», але ви не читали в договорі, у виносці «Здрастуйте, це через 15 років», я думаю, що будуть розчарування для цілого покоління українського народу» - додав міністр.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не можна прискорити заявку України на вступ до Євросоюзу, навіть попри російське вторгнення.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що якщо Україна не отримає статус кандидата на членство в Європейському Союзі, значить - Європа намагається нас обдурити. Крім того, Україні не потрібні сурогати статусу кандидата на членство в Європейському Союзі – це демонструє другосортне ставлення до країни.

Президент України Володимир Зеленський раніше також пояснив відмова України від альтернативи повноправному членству в Європейському Союзі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: