США у жодному разі не призупинять військову допомогу Україні – Маркарова

Читать на русском
Партнери знають, що саме потрібно Україні - більше артилерійських систем і систем залпового вогню, БПЛА і багато іншого.
Оксана МаркароваЕкономічна правда

США не призупинятимуть військову допомогу для України, оскільки існує потужне політичне рішення про підтримку України в її війні проти російських загарбників.

Про це розповіла посол України в США Оксана Маркарова в ефірі Національного телемарафону.

Закон про ленд-ліз для України підписано: реакція соцмережРеакція соцмереж на підписання Джо Байденом закону про ленд-ліз для України. Завдяки закону військова допомога надходитиме Україні швидше.

«Сполучені Штати на сьогодні вже надали нам допомоги на 3,8 млрд доларів. Після підписання президентом Байденом нового пакету допомоги на 40 млрд доларів, у нас відкрилися три нові програми, з якими ми працюємо. Серед них 23,75 млрд доларів саме на військову допомогу» - сказала вона.

Маркарова зазначила, що не варто прилюдно оголошувати, яке саме озброєння буде поставлено Україні до моменту прийняття рішення про постачання. Партнери знають, що саме потрібно Україні - більше артилерійських систем і систем залпового вогню, БПЛА і багато іншого. Зараз ведеться активна робота по отриманню всього необхідного. До того ж Україна почала отримувати дорожче та складніше озброєння, ніж раніше.

Ленд-ліз для України не призведе до появи величезного боргу після війни – КвінКрістіна Квін запевнила, що в України не накопичиться величезний борг за постачання зброї за механізмом ленд-лізу.

«Тому тут дуже багато роботи не тільки по їх знаходженню і підготовці до відправки, але і з тим, як ми це довозимо. Це нові системи, які наші військові дуже швидко освоїли. Я думаю, що немає таких світових прикладів, коли під час ведення війни країна перейшла фактично на стандарти НАТО. І не тільки отримує їх і вчиться під час війни, а й дуже ефективно їх застосовує. Все в роботі, будуть нові типи обладнання, як тільки вони будуть оголошені, ми відразу будемо їх коментувати. А поки, як то кажуть, краще ми здивуємо нашого ворога» - підсумувала посол.

Нагадаємо, 30 травня західні ЗМІ повідомили, що США не відправлятимуть Україні ракетні системи, ракети з яких можуть долетіти до території Росії.

26 травня CNN з посиланням на джерела в Білому домі повідомив, що США все-таки готуються узгодити передачу Україні високоточних ракетно-артилерійських систем залпового вогню типу MLRS і HIMARS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: