У Міноборони назвали суму, яки виділять у червні на виплату зарплатні військовим

Читать на русском
В українському оборонному відомстві у червні планують перерахувати суму на виплату зарплат військовим, яка дорівнює річній довоєнного стану.

У червні Міністерство оборони України виділить понад 64 млрд грн на виплати заробітних плат військовослужбовцям Збройних сих України. Загалом із запровадження воєнного стану було виділено 121 млрд грн.

Про це під час брифінгу заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Як нараховуються виплати українським військовим: роз'яснення РезніковаВиплати українським військовим під час воєнного стану складаються з щомісячного грошового забезпечення та винагороди, яка залежить від участі чи неучасті у бойових діях.

«В березні ми фінансували за лютий – 20 млрд. У квітні 38 млрд, у травні виплати за квітень – 51 млрд. У червні плануємо перерахувати понад 64 млрд грн. Це приблизна цифра, скільки ми виплачували за рік», - наголосила вона.

Як відомо, додаткова винагорода для військових, не залучених до бойових дій, складає 30 тисяч грн, або близько 1 тис. грн на день. Для військових, які беруть участь у боях, додаткову винагороду визначають із розрахунку 100 тис. гривень на місяць, або близько 3 тис. грн на день. Кількість днів, які військовий перебував у бою та виконував бойові завдання, визначають на підставі бойових наказів і розпоряджень, що видаються командуванням різних структур Сил оборони.

Нагадаємо, 23 лютого Верховна рада проголосувала за збільшення видатків на безпеку та оборону ще на 23 млрд грн.

Раніше президент Володимир Зеленський підписав указ про зміцнення обороноздатності України та привабливість військової служби. Чисельність ЗСУ за три роки мають збільшити на 100 тисяч.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: