В Україну можуть бути відправлені системи залпового вогню MRLS, рішення прийнято – ЗМІ

Читать на русском
Офіційно Пентагон заперечує той факт, що рішення вже прийнято. Але неофіційно джерела кажуть, що передача MLRS Україні - вже вирішене питання
Реактивна система залпового вогню M270 MLRSВікіпедія

Сполучені Штати Америки все ж зважилися на передачу Україні ракетних систем великої дальності типу MLRS. Наступного тижня про це можуть оголосити офіційно.

Про це повідомляє американське видання Wall Street Journal з посиланням на власні джерела в Пентагоні.

Видання нагадує, що РСЗВ були основним запитом з боку України в останні тижні. А джерела видання з Міноборони США підтвердили, що MLRS увійдуть в більший пакет військової допомоги. Установки MLRS можуть переломити хід війни на сході України, де останнім часом склалася нелегка ситуація для української армії.

Джонсон виступив за постачання систем РСЗВ УкраїніПрем'єр Британії Джонсон підтримав постачання Україні реактивних систем залпового вогню, щоб вражати цілі зі значно більшої відстані.

Водночас CNN з посиланням на офіційну заяву спікера Пентагону Джона Кірбі повідомляє, що рішення нібито ще не прийнято, Пентагон думає.

«Я не буду йти так далеко, щоб сказати, що занадто пізно надавати українцям будь-яку систему або можливості, які їм можуть знадобитися, тому що вони дуже активні в боротьбі та відтіснили росіян під Харковом... Ми завжди пам'ятаємо, як і з самого початку, пам'ятаємо про годинник, пам'ятаємо про це відчуття невідкладності, пам'ятаємо, що час не наш друг. Саме тому ми продовжуємо буквально переміщати обладнання щодня за останні понад 90 днів цієї війни» - заявив він.

Нагадаємо, 26 травня стало відомо, що Білий дім готується узгодити передачу Україні високоточних ракетно-артилерійських систем залпового вогню типу MLRS та HIMARS. Передбачається, що про це оголосять вже наступного тижня.

Тим часом у росії продовжують спроби зірвати постачання України західними озброєннями. Цього разу росія обрала тактику залякування - у кремлі намагаються налякати Захід заявами про якусь «неприйнятну ескалацію» у тому випадку, якщо Україна отримає далекобійне озброєння.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: