Ситуація на Луганщині: є загиблі цивільні, в готель у Сєверодонецьку проникла ДРГ

Читать на русском
У Сєвєродонецьку за добу загинули четверо мирних жителів. До готелю Мир у місті проникла російська ДРГ, але українські сили встояли.
https://t.me/luhanskaVTSA

Російська армія протягом останньої доби намагалася зайти до Сєвєродонецька з боку Пурдівки та Щедрищевого. За добу в облцентрі загинуло четверо людей, загиблі цивільні також є в інших містах.

Про це повідомив голова обласної воєнної адміністрації Сергій Гайдай.

Все гірше й гірше: Гайдай прокоментував ситуацію в Луганській областіСтратегічно важлива траса Лисичанськ-Бахмут, якою здійснюються евакуація мирного населення та постачання українських військ, зараз повністю прострілюється рашистами

«Жителі Сєвєродонецька вже забули, коли в місті хоча б на півгодини встановлювалася тиша. Росіяни гатять по житлових кварталах безперервно. 26 травня від снарядів ворога загинули чотири сєвєродончанина. Усі – в старих районах міста. Двоє з них – одночасно, біля однієї багатоповерхівки. Додалися й пошкодження житлового фонду – 11 багатоквартирних та один приватний будинок. І це виключно в Сєвєродонецьку. Підрахували кількість руйнацій після потужної артилерійської атаки на Лисичанськ протягом 25 травня – 19 об’єктів. 26 травня росіяни відкрили вогонь по відділенню поліції. На щастя, ніхто не постраждав», – сказав Гайдай.

Ще одного чоловіка було вбито російським снарядом вчора в Комишувасі. Також стало відомо про загибель двох жінок у Гірському протягом останнього тижня.

Крім того, як розповів в ефірі телемарафону голова Сєвєродонецької військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк, 26 травня російська диверсійно-розвідувальна група змогла прорватися до міста, до готелю «Мир».

«Сьогодні точилися досить жорсткі бої за оборону міста. У нас є гаряча точка – це готель «Мир», до якого увійшла російська ДРГ. Упродовж дня її намагалися звідти вибити. Там є досить запекла ситуація, але ми встояли», – повідомив Стрюк.

Нагадаємо, за словами Сергія Гайдая, російськими окупантами захоплено 95% території Луганської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: