Тиск на росію є запорукою збереження життів українських громадян – Зеленський

Читать на русском
Кожен день зволікання, кожен день, коли на росію не тиснуть, обертається все новими й новими смертями мирних українських громадян і військовослужбовців ЗСУ
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 26 травня, 92-го дня війни проти російських окупантів. Він закликав до посилення тиску на росію, нагадавши, що кожне зволікання призводить до смертей українців. Також Зеленський нагадав, що рівно вісім років тому почалася активна фаза війни на Донбасі.

Основне зі звернення президента:

  • Рівно вісім років тому, 26 травня, тимчасово призупинив роботу Донецький аеропорт. Тоді ніхто не знав, чим закінчиться все. Як розвиватиметься ситуація на Донбасі, а потім - і у всій Україні.
  • Україна завжди буде незалежною державою, і її не зламати. Питання лише в тому, яку ціну доведеться заплатити нашому народу за свою свободу, а росії – за цю безглузду війну проти нас.
  • Катастрофи можна було б уникнути, якби західні країни вчасно розгледіли загрозу і ввели б проти Росії санкції ще тоді, у 2014 році.
  • Світ не хоче, або не може не загравати з росією. Євросоюз вже який тиждень не може узгодити пакет санкцій з нафтовим ембарго, даруючи Путіну по мільярду євро в день за енергоресурси. Світ не наважується заблокувати всі банки росії - взагалі все, щоб вона не змогла фінансувати не те, що свою війну, взагалі нічого в інших країнах. Світ все ніяк не може надати Україні зброю, яка вона вимагає. Звідки стільки влади у тих, хто ставить палиці в колеса антиросійським діям, хто дозволив їм нахапати стільки влади та використовувати її на шкоду всьому цивілізованому світу?
  • За час з 26 травня 2014 року і тим більше з 24 лютого цього року і досі було безліч можливостей у тих, хто дійсно має для цього силу, щоб поставити крапку і сказати: тепер росія дійсно відчує повну ціну за те, що вона робить проти України, проти європейської єдності та проти свободи як такої. Але цього так і не зроблено.
  • Наступ окупантів на Донбасі може зробити цей регіон повністю безлюдним. Попасну, Бахмут, Лиман, Лисичанськ, Сєвєродонецьк вони хочуть перетворити просто на попелище. Як Волноваху, Маріуполь. У містах і громадах ближче до кордону росії, в Донецьку, в Луганську вони збирають всіх, кого можуть, щоб заповнити місце вбитих і поранених в окупаційному контингенті. Все це, включаючи депортацію наших людей і масові вбивства цивільних, – очевидна політика геноциду, яку здійснює росія.
  • Безглуздий обстріл Харкова 26 травня - за межею добра і зла. Загинула дитина, загинули мирні люди - дев'ять осіб.
  • Тиск на росію - це буквально питання збереження життів. І кожен день зволікання, слабкості, різних суперечок або пропозицій «умиротворити» агресора за рахунок жертви – це нові вбиті українці. І це нові загрози для всіх на нашому континенті.
  • 180 військовослужбовців Збройних Сил України відзначені державними нагородами, з них 28 – посмертно. Загальна кількість нагороджених станом на цей день - вже понад 16 тисяч. За 92 дні.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Ліз трас застерегла партнерів від «умиротворення» президента рф володимира путіна. Вона заявила, що Захід зараз не повинен відступити від своєї підтримки України.

США не збираються знімати санкції з росії в обмін на її обіцянки розблокувати українські порти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: