Денісова розповіла, скільки українців вже депортувала росія

Читать на русском
Людей примусово садять в автобуси, погрожуючи зброєю, та масово вивозять на російську територію.
Ілюстративне фотоv-variant.com.ua

Станом на ранок суботи, 21 травня, країна-агресор депортувала на свою територію 1 377 925 осіб, включаючи 232 480 дітей. Тільки за останню добу депортовано 17 306 українців, у тому числі 2 213 дітей.

Про це уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова написала у Телеграмі.

«Заяви рф про нібито добровільне переміщення українців не відповідають дійсності. Ми маємо незаперечні підтвердження примусової та спланованої заздалегідь депортації», - розповіла вона.

Окупанти проводять «фільтрацію» українців на захоплених територіях – ДенісоваОкупаційні війська проводять допити українців у міських та районних відділах так званих «МВС ДНР» та «МВС ЛНР».

Згідно зі словами уповноваженої Верховної ради, людей примусово садять в автобуси, погрожуючи зброєю, та вивозять на російську територію.

«Люди оточені російськими військовими з автоматами, обурені та налякані. Покинути місце так званої «евакуації» рашисти не дозволяють. Їх змушують сідати в автобуси і лише при посадці повідомляють, що далі везтимуть до «фільтраційного табору» в Безіменному Новоазовського району і потім в росію», - резюмувала Денісова.

При цьому, згідно з дуже приблизними даними тільки через цей табір пройшли понад 32 тис. громадян України.

Нагадаємо, що майже 95 тисяч депортованих маріупольців утримуються на території росії у спеціальних таборах.

Раніше ми повідомляли, що росія забороняє депортованим українцям проживати в Криму та змушує людей до отримання російського паспорта.

Також омбудсмен розповіла про нелюдські умови утримання маріупольців, які не пройшли «фільтрацію».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: