Елітні ПДВ росії помітні у серйозних тактичних провалах в Україні – британська розвідка

Читать на русском
ПДВ росії, які вважаються елітним родом військ, брали участь у кількох серйозних провальних операціях в Україні, у тому числі у наступі на Київ та переправі через Сіверський Донець.

Повітряно-десантні сили росії від початку вторгнення в Україну брали участь у кількох серйозних тактичних провалах.

Про це йдеться у звіті розвідки Міністерства оборони Британії.

Серед таких провалів у розвідці називають спробу наступу на Київ через аеродром Гостомель у березні, просування на Ізюмському напрямку, що застопорилося з квітня, а також недавню невдалу переправу через річку Сіверський Донець, під час якої було зазнано серйозних втрат.

Відчуття катастрофи: як Володимир Путін шкодить власному військуДії Володимира Путіна призводять до провалів російської армії в Україні. Чому – в авторській колонці Дениса Поповича.

«Російська доктрина передбачає участь ПДВ у найскладніших операціях. Десантні війська чисельністю 45 тисяч осіб складаються здебільшого з професійних контрактників. Члени цього роду військ вважаються елітою та отримують додаткову оплату», – зазначили у Міноборони.

У розвідці вважають, що неправильне використання ПДВ в Україні показує, як значні інвестиції володимира путіна в збройні сили за останні 15 років призвели до дисбалансу в армії.

«Нездатність передбачати український опір та подальша самозаспокоєність російських командирів призвели до значних втрат серед найбільш елітних підрозділів росії», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, раніше в британській розвідці повідомили, що деякі з найелітніших підрозділів військ росії, зокрема ПДВ, максимально виснажені за час вторгнення.

Великі втрати серед елітних та найбільш боєздатних військ росії, зокрема повітряно-десантних військ та морської піхоти, відзначали також російські ЗМІ.

Загалом, як казали в Міноборони Британії, за перші три місяці війни в Україні кількість загиблих росіян, ймовірно, така сама, як у Радянського Союзу за час дев'ятирічної війни в Афганістані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: