Розбито понад чверть російських підрозділів, задіяних для вторгнення в Україну – Міноборони Британії

Читать на русском
Росія на початку війни в Україні задіяла понад 120 батальйонних тактичних груп, чверть уже розбито. На їхнє відновлення можуть піти роки.

Росія на початку війни задіяла в Україні понад 120 батальйонних тактичних груп. Ймовірно, що понад чверть підрозділів уже виведено з ладу.

Про це йдеться у розвідувальному звіті Міністерства оборони Великої Британії.

«На початку конфлікту росія задіяла понад 120 батальйонних тактичних груп, що становить приблизно 65% усієї її наземної бойової чисельності. Цілком імовірно, що понад чверть цих підрозділів вже виведені з ладу. Деякі з найелітніших підрозділів росії, у тому числі повітряно-десантні війська ВДВ, максимально виснажені. Росії, ймовірно, знадобляться роки, щоб відновити ці сили», – заявили у британському Міноборони.

Нагадаємо, за словами радника керівника ОПУ Олексія Арестовича, росіяни щодня втрачають щонайменше роту солдатів. Станом на 1 травня, втрати рф досягли вже 23,5 тисяч військових.

При цьому, як свідчать перехоплення розмов окупантів, військові знають про те, що керівництво занижує втрати особового складу на війні в Україні.

За інформацією Conflict Intelligence Team, у росії не залишилося жодної бригади морської піхоти, яка не зазнала б втрат в Україні. Хоча це один із найбільш боєздатних та підготовлених підрозділів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: