Кулеба попросив Саудівську Аравію допомогти у питанні дефіциту пального

Читать на русском
Голова МЗС України Дмитро Кулеба на зустрічі із міністром закордонних справ Саудівської Аравії попросив допомогти вирішити кризу з пальним в Україні.
twitter.com/DmytroKuleba

Голова МЗС України Дмитро Кулеба на зустрічі з міністром закордонних справ Саудівської Аравії принцом Фейсалом Бінь Фарханом Аль-Саудом попросив допомогти у вирішенні кризи з пальним в Україні.

Про це Кулеба розповів у Twitter у середу, 25 травня.

На АЗС зросли ціни на бензин та дизель – деталіБензин марки А-95 тепер коштує в середньому 50,84 грн за літр, марки А-95+ – 51.51 грн за літр. Дизельне паливо подорожчало в середньому до 56,49 грн.

Окрім питання щодо пального, міністр також обговорив способи розблокувати експорт продуктів харчування з України до арабських та африканських країн.

«Зустрівся з моїм саудівським колегою принцом Фейсалом Бінь Фарханом Аль-Саудом. Україна та Саудівська Аравія – друзі та партнери. Зосередилися на способах розблокувати експорт продуктів харчування з України до арабських та африканських країн. Королівство може відіграти важливу роль. Я також попросив Саудівську Аравію допомогти нам вирішити нашу кризу з пальним», - написав він.

Нагадаємо, в Україні внаслідок ракетних ударів російської армії знищено або пошкоджено близько 15 нафтобаз. Це стало однією із причин дефіциту пального в країні.

На початку травня на АЗС знову подорожчали бензин та дизель. 16 травня Кабмін змінив граничні ціни на бензин та дизпальне, а також вирішив призупинити держрегулювання цін на пальне.

19 травня у Мінекономіки заявили, що в Україні поступово стабілізується ситуація на ринку палива, а на АЗС зникає ажіотаж.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: