Дефіцит бензину в Україні: Кабмін погодив механізм імпорту палива з-за кордону

Читать на русском
Як мінімум один з пунктів пропуску на західному кордоні буде перепрофільований виключно під пропуск бензовозів
Ілюстративне фотоautocentre.ua

Кабінет Міністрів України погодив всі необхідні регламенти, які дозволять налагодити безперебійний імпорт нафтопродуктів з Азербайджану, країн Перської затоки та Близького Сходу.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 13 травня, сказано у повідомленні на сайті КМУ.

Дефіцит пального: чому проблема досі невирішена та що відбувається на АЗСЧому досі спостерігається дефіцит бензину та коли зможуть вирішити проблему, читайте в матеріалі Слово і діло.

В рамках узгодження є домовленість з Державною прикордонною службою України про те, що один з пунктів пропуску на західному кордоні буде перепрофільований виключно під пропуск бензовозів. Також ряд пунктів пропуску на кордоні з Польщею планується зробити повністю призначеними тільки для вантажних авто, а пасажирські та транспортні автомобілі будуть перенаправлені на інші КПП.

Нагадаємо, в Україні в результаті ракетних ударів російської армії знищено або пошкоджено близько 15 нафтобаз. Це стало однією з причин дефіциту палива в країні. Проблема з нестачею бензину повинна вирішитися в середині травня.

В РНБО заявили, що українські автозаправні станції та населення відчувають гострий дефіцит пального, оскільки компанії-продавці палива просто не розрахували реальну кількість клієнтів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: