Російські війська наступають у напрямку Сєвєродонецька, продовжуються бої – Генштаб

Читать на русском
Росіяни наступають у напрямі Сєверодонецька та на Лиманському напрямку. Для підтримки наземного угруповання активізували застосування авіації.

Російські війська за підтримки вогню артилерії ведуть наступ у напрямку Сєвєродонецька Луганської області, бойові дії продовжуються.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

У Генштабі зазначили, що загалом окупанти активізували застосування авіації для підтримки наступу свого наземного угруповання: «У зв'язку з недостатньою кількістю запасів високоточної ракетної зброї, противник здійснює пошук інших способів ураження критично важливих та військових об'єктів на території України».

На Волинському та Поліському напрямках до семи батальйонів збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання щодо посилення охорони білорусько-українського кордону.

На Сіверському напрямку ворог продовжує посилювати прикриття ділянки українсько-російського кордону, обладнає опорні пункти у прикордонних районах на території Брянської області.

Як далі розвиватиметься війна в Україні: західні аналітики назвали п'ять сценаріївЗахідні аналітики назвали п'ять можливих сценаріїв подальшого розвитку війни в Україні – російський чи український крах, затяжна війна, український наступ чи ескалація.

На Харківському напрямку основні зусилля супротивник зосереджує на утриманні зайнятих позицій. Обстріляв із артилерії цивільну інфраструктуру в районі населеного пункту Рубіжне. Крім того, ворог зробив чергову спробу ведення наступальних дій у напрямку до Тернової, успіху не мав.

На Слов'янському напрямку ворожі підрозділи активних дій не проводили, зосередили основні зусилля на утриманні зайнятих позицій, веденні розвідки та створенні умов відновлення наступу.

За підтримки артилерії та армійської авіації ворог безуспішно спробував взяти під контроль населений пункт Пасіка.

На Лиманському напрямі росіяни активізували ведення бойових дій. За артилерійської та авіаційної підтримки ведуть бойові дії у районі населеного пункту Лиман.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії в районі Камишувахи, Яківлівки та Троїцького – успіху не мав і зазнав втрат.

На Авдіївському напрямку ворог не припиняє мінометний та артилерійський обстріл позицій сил оборони та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Авдіївка, Піски, Мар'їнка, Оріхів та Новосілка. Застосував штурмову та армійську авіацію в районах Кам'янки, Авдіївки та Новомихайлівки.

На Южнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. Здійснював обстріл підрозділів наших військ і вів контрбатарейну боротьбу. Проводив заходи щодо інженерного забезпечення основних шляхів сполучення та мостів.

У Генштабі додали, що для поповнення значних втрат, окупанти формують резервні підрозділи зі складу Південного військового округу.

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито 9 атак російських загарбників, знищено 3 танки, 8 артилерійських систем, 18 одиниць бойової броньованої техніки, спеціальний броньований автомобіль і одна одиниця іншої автомобільної техніки.

Підрозділи протиповітряної оборони на вказаному напрямку знищили шість БПЛА типу «Орлан-10» та один оперативно-тактичний безпілотний авіаційний комплекс ZALA.

Нагадаємо, за словами голови військової адміністрації Сергія Гайдая, на даний момент Луганська область переживає найскладніший період із моменту початку бойових дій.

Раніше глава української розвідки Кирило Буданов озвучив прогноз, коли завершиться активна фаза війни та настане переломний момент.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: