Сєвєродонецьк може перетворитися на другий Маріуполь – Арестович

Читать на русском
Російська армія уявила себе Радянською Армією часів Сталіна - але у неї немає десяти мільйонів чисельності, сталінської промисловості, народної підтримки та допомоги із Заходу
Ілюстративне фотоFacebook

На сьогодні існує реальна загроза оточення російськими окупантами Сєвєродонецька. Якщо у них це вийде, місто може перетворитися на другий Маріуполь. Вже зараз рашисти з боку Попасної наблизилися до траси Бахмут-Лисичанськ на відстань вогневого контролю траси артилерією.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

«Сєвєродонецьк – велике місто, загроза другого Маріуполя там існує значною мірою. Це вже в якомусь сенсі Маріуполь на початкових фазах. Оточать - не оточать, подивимося» - сказав він.

Найближчі тижні війни будуть дуже складними, але Україна все одно переможе – ЗеленськийНайближчі тижні війни будуть складними та українці повинні це розуміти. Немає більше жодної альтернативи, окрім як боротися. Боротися і перемогти

Арестович також назвав наслідки в тому випадку, якщо Сєвєродонецьк все-таки впаде:

  • падіння міста стане катастрофою великого оборонного вузла ЗСУ; від Сєвєродонецька недалеко до східних кордонів Луганської області;
  • рашисти зможуть піднести це масам, як велику перемогу, моральний стан рашистських військ виросте;
  • з оперативно-тактичної точки зору при цьому взяття Сєвєродонецька для рашистської армії стане незначним успіхом, досягнутим ціною величезних втрат.

Так, за словами Арестовича, з 4 квітня підрозділи безпосередньо російської армії, які діють на цьому напрямку, втратили кілька тисяч одиниць особового складу вбитими та пораненими. Підрозділи, які штурмували Попасну, втратили до 60-80 відсотків особового складу. При цьому не враховуються втрати, які зазнали кадрові частини терористів «Л/ДНР» - «могилізованих» насильно бойовиків терористи кидають в основному під Авдіївку, де ті гинуть в неймовірних кількостях.

Російські війська готуються відновити наступ на південному напрямку – ISWДеякі дії російських військ свідчать про те, що вони створюють умови для наступальних дій на південному напрямі.

Арестович додав, що російська армія уявила себе Радянською Армією часів Сталіна - але у неї немає десяти мільйонів чисельності, сталінської промисловості, народної підтримки та допомоги із Заходу. Та що там, у рашистів навіть немає більш-менш значущих оперативних резервів.

«У них залишається на Бєлгородській області до десяти БТГ... Частина з них формується взагалі на полігонах за рахунок резервістів – тиждень на підготовку, чотири дні, і кидаються в бій. Такі війська сьогодні зайшли у нас на північ Харківської області. Це на швидку руку зліплені частини, які серйозної бойової сили не уявляють, хоча і змушують нас відволікати свої сили та засоби» - підсумував він.

Нагадаємо, 22 травня російські окупанти намагалися увірватися в Сєвєродонецьк відразу з чотирьох напрямків, але отримали відсіч від ЗСУ і відступили.

23 травня Збройні Сили України вибили російських окупантів з населеного пункту Тошківка в Луганській області, і зайняли позиції навколо нього.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: