У світі зафіксовано рекордну кількість біженців

Читать на русском
У світі налічується понад 100 млн біженців – рекорд за всю історію спостережень ООН. Цьому сприяли насильство та конфлікти у таких країнах, як Ефіопія, Буркіна-Фасо, М'янма, Нігерія, Афганістан, ДРК та Україна.

Кількість людей, змушених тікати від конфліктів, насильства, порушень прав людини та переслідувань, вперше за всю історію спостережень перевищила позначку 100 млн осіб. Цьому, зокрема, сприяла війна в Україні.

Про це повідомляє Управління ООН у справах біженців.

Війна з росією: кожен шостий українець став переселенцемВ Україні після початку війни 7,7 мільйонів людей стали внутрішніми переселенцями. Це кожен шостий українець.

«Сто мільйонів — сувора цифра, що протвережує і тривожить однаково. Це рекорд, який ніколи не повинен був бути встановлений. Це має стати тривожним сигналом для вирішення та запобігання руйнівним конфліктам, припинення переслідувань та усунення основних причин, які змушують безневинних людей залишати свої будинки», – заявив верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

За даними Агентства ООН у справах біженців, до кінця 2021 року кількість переміщених осіб у всьому світі зросла до 90 млн осіб – цьому сприяло насильство або затяжні конфлікти в таких країнах, як Ефіопія, Буркіна-Фасо, М'янма, Нігерія, Афганістан та Демократична Республіка Конго .

Війна в Україні цього року призвела до переміщення всередині країни 8 млн людей, крім того 6 млн українців стали біженцями.

Нагадаємо, в ООН прогнозують, що кількість біженців, які покинуть Україну через вторгнення росії, може досягти 8,3 млн людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: