Масове повернення біженців в Україну посилює гуманітарні проблеми – ООН

Читать на русском
В Україну повернулися вже 870 тисяч біженців, в ООН прогнозують, що міграція назад в країну буде зростати. Але це створює гуманітарні проблеми.

В Україну повернулися 870 тисяч біженців, які покинули країну після початку повномасштабної війни з росією. Щодня повертаються близько 30 тисяч людей.

Про це повідомляє ООН із посиланням на дані Державної прикордонної служби.

Соціологи з'ясували, скільки українських біженців планують повернутись після війниБільшість українських біженців планують повернутись в Україну після закінчення війни. Такі дані опитування.

В організації зазначили, що масове повернення біженців ускладнює проблеми гуманітарного характеру всередині України.

За даними ООН, з початку війни свої будинки були змушені залишити мінімум 11,7 млн українців: більше 4,6 млн виїхали в інші країни, а 7,1 млн стали внутрішніми переселенцями.

За прогнозами ООН, міграція назад в Україну продовжуватиме зростати. «Це неминуче створить нові проблеми для гуманітарного реагування на кризу, оскільки людям буде потрібна підтримка для реінтеграції у свої спільноти або пошуку відповідних приймаючих спільнот, якщо повернення до своїх будинків неможливе або недоцільне», – йдеться у заяві УКГВ.

Нагадаємо, за прогнозами ООН, дев'ять із десяти українців можуть зіткнутися з бідністю, якщо війна з росією затягнеться протягом наступного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: