Безкоштовний роумінг та єдиний платіжний простір: як влада планує полегшити життя біженців

Читать на русском
Уряд працює над тим, аби систематизувати допомогу біженцям у Європі. Денис Шмигаль розповів, як саме планують допомогти переміщеним особам.
Денис Шмигаль24 канал

Українськаий уряд працює над можливістю прибрати плату за роумінг для українських біженців, впровадити соціальні виплати в Дії, розгорнути український навчальний процес у країнах, де є біженці, та включити Україну до єдиного європейського платіжного простору.

Про це під час відеозвернення до українців повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами глави уряду, Кабмін спільно з дипломатами та урядами країн-партнерів працює над тим, аби систематизувати допомогу українцям, які виїхали.

Також Шмигаль відзначив, що програма підтримки багатодітних родин стосуватиметься не лише біженців, а й родин в Україні.

«Окремий напрямок роботи – це співпраця з міжнародними організаціями в Україні. Ми вже анонсували спільну з ЮНІСЕФ програму щодо підтримки багатодітних родин. Хочу підкреслити, що вона буде стосуватися не тільки вимушених переселенців, а всіх родин в Україні. Кожному члену такої родини буде здійснюватися виплата в розмірі 2,2 тисячі гривень щомісяця», – сказав прем'єр-міністр.

За словами глави уряду, станом на 6 квітня в Україні офіційно зареєстровано більше 500 тисяч нових вимушених переселенців. Стільки ж людей вже повернулись на батьківщину з-за кордону.

Нагадаємо, Шмигаль розповів, у яку суму обходиться українцям один день війни.

Також ми повідомляли, яка кількість біженців, за даними соціологів, має намір повернутися в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: