В ООН прогнозують до 8,3 млн біженців з України

Читать на русском
Україну після початку війни залишили вже 5,2 мільйона людей. В ООН прогнозують, що кількість біженців зросте до 8,3 мільйонів.

Кількість біженців, які покинуть Україну через вторгнення росії, може досягти 8,3 млн людей.

Це остання оцінка Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, повідомляє CNN.

За інформацією ООН, станом на понеділок Україну залишило близько 5,2 млн біженців.

Масове повернення біженців в Україну посилює гуманітарні проблеми – ООНВ Україну повернулися вже 870 тисяч біженців, в ООН прогнозують, що міграція назад в країну буде зростати. Але це створює гуманітарні проблеми.

Представник УВКБ ООН Шабія Манту заявив, що управління та партнерські організації шукають 1,85 мільярда доларів для підтримки українських біженців у сусідніх країнах.

Згідно з останнім звітом Міжнародної організації з міграції, окрім тих, хто залишає країну, понад 7,7 млн осіб є внутрішньо переміщеними особами в Україні. В результаті чого загальна кількість вимушених покинути свої будинки досягла 12,9 млн людей.

За оцінками Манту, майже 13 млн людей застрягли в постраждалих районах або не можуть залишити їх через загрозу безпеці.

Нагадаємо, у Міжнародному валютному фонді заявили, що великий потік біженців з України може стати позитивом для Європи – у середньостроковій перспективі це допоможе у подоланні нестачі робочої сили.

За даними Міжнародної організації з міграції, кожен шостий українець став переселенцем після початку повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: