У ДПСУ пояснили, чому не розголошували ім’я автора фрази про російський корабель

Читать на русском
У Державній прикордонній службі розповіли, чому не розкривали особу автора фрази про російський корабель.

Справжнього автора фрази про російський воєнний корабель – прикордонника зі Зміїного – повернули з полону. Державна прикордонна служба України провела інформаційну операцію, аби не нашкодити йому.

Про це речник ДПСУ Андрій Демченко розповів у коментарі 24 каналу.

Він пояснив, що пріоритетом є безпека людей. Саме тому ні ДПСУ, ні ЗСУ ніколи не підтверджували імені справжнього автора легендарної фрази.

«Це була інформаційна операція з прикриття для того, щоб не нашкодити нікому, хто перебував на острові (Зміїний, - ред) й потрапив у полон»,– заявив речник ДПСУ.

Демченко наголосив, що усі, хто знаються на специфіці острова, розуміють: канал зв'язку для спілкування між островом та морськими суднами є лише у прикордонників. Вочевидь, це знали й російські окупанти.

Стратегічно важлива точка: глава розвідки розповів про значення острова ЗміїнийТой, хто контролює острів Зміїний, може певною мірою контролювати повітряну обстановку на півдні, блокувати рух суден. Крім того, зі Зміїного росія може розпочати військові дії у Придністров'ї.

«Найприскіпливіше у полоні окупанти допитували саме прикордонників. Ворог шукав автора фрази про російський корабель. Для України на першому місці була безпека людини», - уточнили у Держприкордонслужбі.

Нині справжнього автора фрази вже вдалося звільнити з полону, однак через певні безпекові моменти його ім'я поки не розголошують.

Трохи раніше начальник прикордонної застави «Острів Зміїний» Богдан Гоцький повідомив, що росіяни, які висунули вимогу захисникам Зміїного здатися, також пропонували роботу та велику зарплату. «Одному з військовослужбовців урвався терпець і він вказав напрямок російському кораблю», - додав Гоцький.

Нагадаємо, 24 лютого російські агресори захопили острів Зміїний в Одеській області. Два російські кораблі наблизилися до острова, використовуючи міжнародні води безпеки, і зажадали від прикордонників здаватися. Тоді 13 українських прикордонників послали росіян за відомою адресою та обороняли острів.

Фраза про російський корабель стала настільки популярною, що Укрпошта зрештою випустила тематичні марки, які розкупили буквально за кілька днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: