Україна розширює свої міжнародні зв'язки, щоб отримати все для завершення війни – Зеленський

Читать на русском
23 травня Зеленський виступить на форумі в Давосі. Це найвпливовіший економічний форум світу. Україні є, що на ньому сказати та що запропонувати
Зеленський і Дудаpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 22 травня, 88-го дня війни проти російських окупантів. Він розповів про прорив у міжнародних відносинах з Польщею, а також торкнувся теми свого майбутнього виступу на форумі в Давосі 23 травня.

Основне зі звернення президента:

  • Прорив у відносинах з Польщею величезний. Президент Польщі Анджей Дуда виступив у Верховній Раді особисто, ставши першим європейським лідером, хто приїхав до Києва і виступив перед нардепами. До нього виступав у Раді Борис Джонсон, але він зробив це в онлайн-форматі.
  • Ініційовано закон, який буде дзеркальною відповідністю прийнятого в Польщі закону про українців. Українці та українки, які тимчасово перебувають у Польщі, рятуючись від війни, де-факто і де-юре отримали ті ж можливості, що і поляки. І це буде правильний жест - прийняти такий закон в Україні. Також вводиться спільний прикордонний контроль з Польщею. Це значно прискорить проходження процедур на кордоні. При цьому більшість корупційних ризиків буде ліквідовано.
  • 23 травня Зеленський виступить на форумі в Давосі. Це найвпливовіший економічний форум світу. Україні є, що на ньому сказати та що запропонувати.
  • Відбудеться нова зустріч представників держав-партнерів України, країна очікує нових корисних рішень для оборони України від російських загарбників.
  • 194 військовослужбовців Збройних Сил України відзначені державними нагородами. З них 44 - посмертно.

Нагадаємо, Зеленський вважає, що петиція про скасування заборони на виїзд за кордон чоловікам призовного віку повинна адресуватися не йому, а батькам полеглих воїнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: