Війна триває, кожен має щодня дбати про те, щоб допомогти обороні – Зеленський

Читать на русском
На Донбасі ситуація надзвичайно важка. Як і в попередні дні, рашистська армія намагається наступати на Слов'янськ і Сєвєродонецьк. Як і в попередні дні, ЗСУ відбивають всі спроби рашистів атакувати
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 21 травня, 87-го дня війни проти російських окупантів. Він закликав українців пам'ятати, що війна ще не закінчена, і всіма силами допомагати обороні, а також розповів, де зараз на фронті найважча ситуація.

Основне зі звернення президента:

  • Україна відзначає День Науки та День Європи. Президент вітає всіх українських вчених, які працюють, попри війну та розруху. Україна повинна зберегти та розвинути свій науковий потенціал.
  • Також Україна вдячна нашим дипломатам, всім нашим державним службовцям, які зараз повинні за лічені тижні виконати завдання, яке інші держави долали роками, коли йшли до Євросоюзу.
  • Зеленський заявив, що вдячний президенту США Джозефу Байдену за невідкладне підписання прийнятого Конгресом пакету підтримки для України на 40 мільярдів доларів. Це історичний внесок США в захист свободи Європи.
  • Ситуація на фронті важка. Російська агресивна військова машина напружує всі свої сили, щоб знищити Україну. У росії вже відкрито говорять, що війна призвела до масштабного падіння рівня життя росіян, до кризи в багатьох галузях промисловості та сферах життя. Окупантів не зупиняє зубожіння населення, втрата всіх економічних досягнень з 2000 року.
  • На Донбасі ситуація надзвичайно важка. Як і в попередні дні, рашистська армія намагається наступати на Слов'янськ і Сєвєродонецьк. Як і в попередні дні, ЗСУ відбивають всі спроби рашистів атакувати. Ніякі ракетні, артилерійські удари рашистам не допоможуть.
  • 215 військовослужбовців Збройних Сил України відзначені державними нагородами. З них 30 посмертно.
  • Можливо, комусь у деяких містах у тилу здається, що про війну можна забути. І стати безтурботним. Або навіть недбалим. Але ні, це не так. Щодня гинуть українці за нашу незалежність. Щодня! І кожен і кожен з нас повинні щодня піклуватися про те, щоб допомогти обороні. Допомогти армії. Тим, чим можуть. Так, як можуть.

Раніше стало відомо про те, що в Луганській області російські загарбники вдруге після 2014 року зруйнували міст між Сєвєродонецьком і Лисичанськом.

Масштабні західні санкції, які були накладені на росію через її повномасштабне вторгнення в Україну, завдали дуже серйозної шкоди логістиці росіян. Фактично, можна говорити про з паралічем всієї системи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: