Італія та Німеччина дозволили своїм компаніям платити путіну за газ рублями – Reuters

Читать на русском
Теоретично, таке рішення начебто дійсно не є порушенням санкцій, але на практиці це фактично гра на руку режиму путіна
Ілюстративне фото24 канал

Італія та Німеччина дозволили своїм компаніям відкривати рублеві рахунки для оплати за російський газ. Формально таке рішення начебто не порушує санкції, які впроваджені проти росії за її агресію в Україні, але є нюанс.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на власні джерела.

Україна частково припиняє транзит газу до Європи – подробиціУкраїна вирішила припинити транзит газу до Європи через точку, що знаходиться на окупованій території. Це близько третини загального обсягу транзиту. Газпрому запропонували перенести транзит на іншу точку.

Так, джерела розповіли агентству, що Німеччина та Італія за підсумками переговорів з Європейським союзом дозволили компаніям у своїй юрисдикції відкривати рахунки в рублях, і платити за російський газ рублями, не побоюючись, що будуть порушені санкції проти росії.

Теоретично, таке рішення начебто дійсно не є порушенням санкцій, але на практиці це фактично гра на руку режиму путіна. При цьому уряди Німеччини та Італії, додали джерела, діяли в тісній координації з ЄС і з відома та схвалення Європейської комісії.

Нагадаємо, що 17 травня представник Єврокомісії заявив, що газові компанії порушать санкції Євросоюзу, якщо відкриють банківські рахунки в рублях для придбання російського газу.

При цьому раніше ЗМІ повідомляли, що чотири європейських покупці газу вже заплатили за постачання в рублях, як того вимагав президент росії володимир путін. Крім того, десять європейських компаній відкрили рублеві рахунки для цих цілей.

Російський газовий монополіст «Газпром» судорожно намагається переконати європейських клієнтів держкорпорації в тому, що оплата за газ в рублях не буде порушенням санкцій, які впроваджені проти росії за її агресію в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: