«Газпром» намагається переконати клієнтуру в тому, що потрібно платити за газ тільки рублями – ЗМІ

Читать на русском
У листі монополіста міститься посилання на новий указ президента володимира путіна від 4 травня, який уточнює схему розрахунку у валюті країни-агресора за отриманий від неї газ
Ілюстративне фотоФото УНІАН

Російський газовий монополіст «Газпром» судорожно намагається переконати європейських клієнтів держкорпорації в тому, що сплата за газ в рублях не буде порушенням санкцій, які впроваджені проти росії за її агресію в Україні.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

«Газпром» написав своїм європейським клієнтам, щоб запевнити їх у тому, що вони можуть продовжувати платити за газ, не порушуючи санкції. Це є останнім свідченням того, що росія, можливо, намагається знайти спосіб зберегти постачання газу» - пише видання у своєму матеріалі.

Бюджет рф у квітні недоотримав понад 133 млрд рублів нафтогазових доходівОбсяг нафтогазових доходів бюджету рф у квітні виявився меншим за очікуваний на 133,1 млрд рублів.

У листі монополіста міститься посилання на новий указ президента володимира путіна від 4 травня, який уточнює схему розрахунку у валюті країни-агресора за отриманий від неї газ. Згідно з путінськими вказівками, вся валюта отримана від покупців, підлягає обміну на рублі через рахунки в Національному кліринговому центрі росії, а російський центробанк, який потрапив під санкції, нібито не братиме участі в розрахунках.

Видання зазначає, що поки не зрозуміло, чи зможе новий наказ путіна переконати вагаються країни ЄС - на жаль, кілька таких є - що оплата в рублях не порушить санкції, попри жорстоку вимогу Європейської комісії навіть не намагатися сплачувати за газ в рублях.

Нагадаємо, в росії почали шантажувати Європу газом. Так, 26 квітня Польща і Болгарія отримали від російського газового монополіста «Газпром» заяву про те, що з 27 квітня в обидві країни припиняється поставка російського газу. У росії підтвердили, що повністю призупинили постачання газу Польщі та Болгарії у зв'язку з несплатою в рублях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: