Біржові ціни на газ у Європі перевищили позначку 1200 доларів

Читать на русском
Біржові ціни на газ у Європі зросли майже на 20% на тлі скорочення транзиту через Україну – на даний момент ціни перевищили позначку 1200 доларів.
GettyImages

Біржові ціни на газ у Європі зросли майже на 20% на тлі скорочення транзиту через Україну – на даний момент ціни перевищили позначку 1200 доларів.

Про це йдеться у даних торгів на лондонській біржі ICE.

Десять європейських компаній відкрили рахунки для оплати газу в рублях – BloombergЧотири європейські покупці російського газу вже оплатили поставки в рублях. Десять європейських компаній відкрили рублеві рахунки у Газпромбанку.

Вранці 12 травня вартість червневих ф'ючерсів газу на біржі в Європі сягала 1085,8 долара за тисячу кубометрів. Під час торгової сесії ціни підвищились до 1245 доларів.

Раніше в Кабміні повідомили, що ціна на газ для людей і критично важливих підприємств залишиться без змін.

Зазначимо, влада Молдови шукає альтернативи газу з росії - уряд держави хоче знову купувати блакитне паливо на спотовому ринку, проте цей варіант не довгостроковий.

Нагадаємо, у Нафтогазі повідомили, що через форс-мажорні обставини Україна з 11 травня припиняє транзит газу до Європи через ГІС «Збереження» в Луганській області, яка опинилася на окупованій росією території. Йдеться про третину загального обсягу транзиту до Європи, російському «Газпрому» про це повідомили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: