СБУ затримала брата екснардепа Царьова – він намагався організувати диверсії на Дніпропетровщині

Читать на русском
Брат екснардепа Царьова чекав на російську окупацію Дніпропетровської області. Коли план провалився, він мав влаштувати диверсії на об'єктах інфраструктури, але був затриманий СБУ.

Служба безпеки України затримала брата колишнього народного депутата-зрадника Олега Царьова. За даними правоохоронців, затриманий намагався організувати диверсійну діяльність у Дніпропетровській області.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

СБУ затримала одного із лідерів партії МедведчукаСБУ затримала одного із лідерів партії Медведчука Український вибір. Затриманий займався підготовкою до повалення конституційного устрою в Україні за допомогою російських спецслужб.

«Він був упевнений у швидкій перемозі рф: чекав на окупацію регіону та обіцяну йому посаду голови облдержадміністрації. Коли прихід росіян провалився, він отримав завдання дестабілізувати ситуацію у регіоні через серію вибухів на об’єктах інфраструктури. СБУ встановила контроль за ним ще на первинному етапі та запобігла цим планам», – повідомили правоохоронці.

Під час обшуків у брата Царьова знайшли у спеціально обладнаному схроні зброю та боєприпаси, тротилові шашки, банківські картки та паспорти громадянина росії. За даними слідства, чоловік проживав у Дніпрі з часів Революції Гідності.

Затриманому оголошено про підозру за ст. 113 (диверсія) ККУ. Планується обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, у травні Шевченківський районний суд Києва заочно засудив Олега Царьова до 12 років ув'язнення. Ексдепутата визнали винним у публічних закликах до сепаратизму, закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу з використанням ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: