У Мелітополі окупанти роздають пенсіонерам гроші в обмін на персональні дані

Читать на русском
Також росіяни намагаються виправдати створення нових квазіреспублік на окупованій території південних регіонів України.
Ілюстративне фотоГлавком

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області російські окупаційні війська почали видавати в ЦНАПі пенсіонерам по 10 тисяч рублів в обмін на їх персональні дані.

Про це повідомляє Запорізька ОВА у Телеграмі.

«У Мелітополі загарбники почали видавати пенсіонерам по 10 000 рублів в обмін на персональні дані. Це відбувалося у центрі надання адміністративних послуг міста», - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними ОВА, вони обмінюють персональні дані на гроші і в селищі міського типу Михайлівка. Таким чином загарбники реєструють пенсіонерів нібито для виплати їм пенсій.

Російські окупанти призначили так званого «губернатора» Запорізької областіРаніше його експомічниця та директорка підконтрольного Балицькому підприємства Галина Данильченко стала самопроголошеною головою окупаційної влади Мелітополя.

Також у окупованій Василівці росіяни анонсують роздачу 10 тисяч рублів для соціально незахищених груп населення - пенсіонерів та працівників бюджетної сфери. При собі вимагають мати документи.

«Але для чого насправді збирають персональну інформацію у всіх цих випадках поки не відомо», - зауважують в ОВА.

Окрім того, як розповіли в ОВА, у Мелітополі окупаційна «влада» намагається популяризувати новий ідеологічний напрямок. У місті почали з’являтися банери «до 220-річчя створення Таврійської губернії».

«Ймовірно, таким чином росіяни спробують виправдати створення нових квазіреспублік на території південних регіонів України», - повідомляють в Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Водночас, мешканці Кам’янки-Дніпровської повідомляють, що росіяни вивезли з території громади 10 машин по 30 тонн зерна. За інформацією жителів села Мала Білозерка загарбники вкрали із зерносховищ зерно як фермерів, так і пайовиків.

Нагадаємо, що напередодні в окупованому Мелітополі партизани вбили двох високопосадових російських військових.

Раніше Арестович розповів, як Україна буде деокуповувати Херсон та Мелітополь.

Також нагадаємо, що у Мелітополі Запорізької області окупанти збирають дані про людей, які залишилися в місті. Таким чином загарбники можуть готуватися до проведення «референдуму».

Окрім цього, в Мелітополі десятки окупантів вигадують хвороби, щоб повернутися додому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: