Росія продовжує використовувати аеродром в окупованому Мелітополі – CNN

Читать на русском
Судячи з супутникових знімків, на аеродромі в окупованому Мелітополі знаходиться щонайменше 7 вертольотів. Не можна сказати, що вони у повній безпеці, незважаючи на розташування аеродрому.
BlackSky

Російські військові продовжують використовувати українську авіабазу біля окупованого Мелітополя.

Про це свідчать супутникові знімки BlackSky, повідомляє телеканал CNN.

На супутниковому знімку, зробленому 12 травня о 15:58 за місцевим часом, на авіабазі видно щонайменше сім вертольотів. На супутниковому знімку від 7 травня о 6:02 видно лише один вертоліт.

CNN зазначає, що використання авіабази росіянами важливе з огляду на її стратегічне розташування між окупованими містами Херсон, Маріуполь та частинами окупованого Донбасу.

Журналісти пишуть, що, хоча авіабаза знаходиться в глибині окупованої росією території, це не означає, що вертольоти, що знаходяться там, у безпеці.

Нагадаємо, як на початку квітня розповідав Олексій Арестович, Збройні сили України п'ять разів «накривали» аеродром у Мелітополі, на якому фіксувалося скупчення російських військових.

До речі, через постійні атаки українських сил на аеродром у Чорнобаївці наприкінці березня росія була змушена прибрати звідти більшу частину своїх вертольотів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: