У Пентагоні помітили зниження масштабів наступальних дій росії

Читать на русском
Російські наступальні операції на сході стають меншими за розмірами та масштабами, зазначили в Пентагоні.

Російські наступальні операції на сході України стають меншими, а цілі стають більш локалізованими.

Про це на брифінгу заявив представник Міністерства оборони США, передає «Радіо Свобода».

У рф шукають «цапа-відбувайла» серед командирів: у британській розвідці пояснили, чому це вигідно УкраїніОскільки у росії почали шукати винних у невдачах армії, офіційні особи будуть більше зосереджені на спробах уникнути особистої відповідальності. За таких умов повернути ініціативу росії буде складно.

«Російські наступальні операції стають меншими за своїми розмірами та масштабами, їхні цілі стають більш локалізованими. Це міста та села, а іноді й перехрестя, яких вони намагаються досягти. Тож це просто своєрідне скорочення їхніх цілей. І це також відповідає розміру підрозділів, які беруть участь у цьому», – сказав представник Пентагону.

За його словами, останні кілька днів спостерігається більш локалізований підхід з використанням менших підрозділів.

Але навіть на цьому меншому рівні російські війська «дуже близькі до свого принципу використання артилерійського вогню, а потім лобової атаки невеликими формуваннями».

Нагадаємо, за оцінкою Пентагону, наступ росії на Донбасі та на півдні України відстає від початкового графіка на два тижні.

Представник НАТО заявив, що Альянс найближчими тижнями не очікує успіхів на полі бою ні з боку України, ні з боку росії. Але в НАТО не сумніваються, що Україна може відвоювати окуповані території, зокрема Крим та Донбас.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: