Правоохоронці, пенсіонери, держслужбовці: у росії склали портрет прихильників вторгнення в Україну

Читать на русском
Війну в Україні підтримують переважно правоохоронці, держслужбовці, пенсіонери, не підтримують – працівники науки, культури, сфери реклами та ЗМІ. Також війну підтримує менше росіян, які бували за кордоном.
https://t.me/stalin_gulag

55% опитаних росіян не скасовували б так звану «спецоперацію» своєї влади в Україні. Серед тих, хто підтримує війну – працівники правоохоронних органів, держслужбовці та пенсіонери.

Про це свідчать результати дослідження соціологічної компанії Russian Field, повідомляє РБК.

Ще 29% опитаних висловилися за відміну «спецоперації» росії. Війну підтримують 59% чоловіків та 52% жінок, проти неї висловилися 25% та 32% відповідно.

Проти скасування «спецоперації» висловилася більшість росіян у всіх вікових групах віком від 30 років, лише серед людей від 18 до 29 років тих, хто підтримує вторгнення, менше половини — 42%.

Серед тих, хто підтримує вторгнення в Україну, найбільше співробітників правоохоронних органів (80%), пенсіонерів (63%), держслужбовців (62%), працівників ЖКГ (54%). Проти війни більшість працівників науки (85%), більше половини працівників сфери реклами та ЗМІ (54%), 40% працівників культури, приблизно стільки ж студентів та безробітних.

У кремлі шукають заміну терміну «денацифікація» України, його сенс ніхто не розуміє – ЗМІУ кремлі гадають, як замінити термін денацифікація України. Тому що, як з'ясувалося, його не розуміють, ані росіяни, ані навіть деякі чиновники.

Серед росіян, які бували за кордоном, частка противників війни вища, ніж у тих, хто ніколи не виїжджав (34% проти 25%).

Більшість тих, хто підтримує війну, дізнається про ситуацію в Україні з теленовин – 66%.

Опитування також показало, що 79% прихильників війни вважають, що вторгнення йде успішно для російської армії, з ними не погоджуються більшість її противників — 72%.

Ті, хто задоволений ситуацією в росії, здебільшого підтримують напад на Україну (73%). Серед тих, хто не задоволений становищем справ, 51% – противники війни.

Три чверті прихильників вторгнення в Україну (77%) хотіли б відновити кордони СРСР, більш як половина противників не підтримує цю ідею (66%).

Цікаво, що росіяни, які мають друзів чи родичів в Україні, як правило, частіше виступають проти війни, але загалом різниця невелика – 65% проти 60%.

Найбільше противників вторгнення в Україну у Північно-Кавказькому та Сибірському федеральних округах, прихильники переважають у Далекосхідному та Центральному округах.

Нагадаємо, за даними іншого російського опитування, дії російської армії в Україні підтримують 74% громадян, а не підтримують лише 19%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: