Більшість росіян підтримують війну в Україні, а відповідальність за загибель людей покладають на Захід – опитування

Читать на русском
Понад 70 відсотків росіян підтримують війну в Україні. Вони також вважають, що у загибелі людей винні США та країни НАТО.

Руйнівні дії російської армії в Україні підтримують 74% росіян, а не підтримують лише 19%. Більше половини опитаних чомусь покладають відповідальність за загибель людей та руйнування в Україні на США та країни НАТО.

Такі дані результату опитування російського «Левада-центру».

Більшість українців вірять у перемогу у війні, але нешвидку – опитуванняДедалі більше українців вірять, що перемога у війні з росією буде за кілька місяців чи півроку-рік.

За ситуацією в Україні уважно стежать 59% росіян. Соціологи зазначають, що увага за останній місяць почала знижуватися. Найчастіше за подіями стежать люди віком 55 років та старші.

57% росіян вважають, у загибелі людей та руйнуваннях в Україні винні США та країни НАТО, 17% упевнені, що винна Україна. І лише 7% покладають відповідальність на росію.

При цьому 68% росіян упевнені, що вторгнення до України «просувається успішно». Інша думка лише у 17%.

Також більшість росіян (73%) вважають, що війна закінчиться перемогою росії. Ще 15% вважають, що «жодна зі сторін не зможе перемогти».

Нагадаємо, за день до нападу рф телеканал CNN оприлюднив результати опитування, згідно з якими половина росіян вважала правильним використання військової сили для утримання України від членства в НАТО.

За даними глобального опитування, 82% громадян із 27 країн вважають, що війна в Україні становить великий ризик для миру загалом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: