Сенат США проголосував за розгляд законопроєкту щодо виділення 40 млрд Україні

Читать на русском
Сенат США проголосував за те, щоб припинити дебати щодо законопроєкту про 40 млрд допомоги Україні та перейти до голосування.

Сенат США провів процедурне голосування щодо законопроєкту про надання Україні додаткової допомоги у розмірі 40 млрд доларів.

Сенатори проголосували 81 голосом проти 11, щоб припинити дебати та перейти безпосередньо до розгляду закону наприкінці тижня, повідомляє The Hill.

Ленд-ліз для України не призведе до появи величезного боргу після війни – КвінКрістіна Квін запевнила, що в України не накопичиться величезний борг за постачання зброї за механізмом ленд-лізу.

Видання зазначає, що цей закон є важливою перевіркою підтримки республіканцями гуманітарної та військової допомоги США в Україні. При цьому деякі представник Республіканської партії, зокрема сенатор Білл Хагерті, оголосили перед голосуванням, що не підтримуватимуть закону.

Нагадаємо, Палата представників США схвалила пакет допомоги на 40 млрд доларів 12 травня. Наступного дня сенатор Ренд Пол одноосібно заблокував законопроєкт. Він вимагав надати спеціальному інспектору можливість нагляду та контролю за призначеними для України фінансовими коштами.

У Пентагоні заявили, що Сенат має ухвалити закон про допомогу до 19 травня, щоб не допустити перебоїв із постачанням озброєння для української армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: