У Пентагоні назвали дату, до якої треба прийняти закон про 40 млрд для України

Читать на русском
Якщо законопроєкт не буде прийнятий до 19 травня, після цієї дати почнуться перебої з поставками озброєння для української армії
Джон КірбіGlenn Fawcett / Released

Сенат США повинен до 19 травня будь-якими шляхами схвалити законопроєкт про виділення Україні 40 мільярдів доларів військової допомоги, щоб не допустити перебоїв з поставками озброєння для української армії.

Про це заявив речник Пентагону Джон Кірбі 13 травня, повідомляє американський телеканал CNN.

Закон про ленд-ліз для України підписано: реакція соцмережРеакція соцмереж на підписання Джо Байденом закону про ленд-ліз для України. Завдяки закону військова допомога надходитиме Україні швидше.

«19 травня – це день, коли ми дійсно, без додаткових повноважень, починаємо упускати можливості здійснювати поставки. Це почне впливати на нашу здатність безперебійно надавати допомогу... Ми хотіли б отримати схвалення додаткових повноважень до третього тижня Цього місяця, щоб продовжувати безперебійний потік поставок на Україну, тому, очевидно, ми продовжуємо закликати Сенат діяти якомога швидше, щоб ми не дочекалися кінця травня, так і не отримавши ніяких додаткових повноважень, на які можна спертися» - заявив він.

Нагадаємо, 11 травня Палата представників США схвалила пакет допомоги, що передбачає підтримку України на загальну суму близько 40 млрд доларів.

Проте вже 12 травня в Сенаті стався інцидент з блокуванням законопроєкту про виділення 40 мільярдів доларів для України. На цей крок зважився сенатор від штату Кентуккі Ренд Пол - він заблокував законопроєкт одноосібно. Свій крок сенатор пояснив нібито турботою про національну безпеку США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: